Je bent vast bekend met de vele voordelen van het innemen van magnesium supplementen. Sommige mensen krijgen last van hun maag of darmen wanneer ze magnesium innemen. Magnesium olie kan dan een uitkomst bieden omdat je het op de huid aanbrengt en het door de huid wordt opgenomen in plaats van via de maag.

Wat is magnesium olie?

Magnesiumolie is gemaakt van een mengsel van magnesiumchloride vlokken en water. Wanneer deze twee stoffen worden gecombineerd, voelt de resulterende vloeistof olieachtig aan, maar is technisch gezien geen olie. Magnesiumchloride is een gemakkelijk opneembare vorm van magnesium die mogelijk het niveau van dit supplement in het lichaam kan verhogen wanneer het lokaal op de huid wordt aangebracht.

Magnesium kan ook als supplement, pil, capsule of olie worden ingenomen. Magnesiumolie wijkt hiervan af, je hoeft (en kan!) het namelijk niet innemen. Het is bedoeld om op je op huid te smeren. Het is ook verkrijgbaar in spuitflessen zodat je het gemakkelijk kan opbrengen. Magnesiumolie kan je zelfs gemakkelijk thuis maken door magnesiumchloride vlokken te mengen met gekookt, gedestilleerd water.

Onderzoek naar magnesium olie

Veel van het onderzoek dat is gedaan naar magnesium supplementen is gericht op magnesium in de voeding en orale supplementen. Hoewel de voordelen die blijken uit onderzoek van magnesium supplementen aanzienlijk zijn, is er tot nu toe weinig onderzoek gedaan naar magnesium olie, dat via de huid wordt toegediend in plaats van via de mond.

Een kleine studie, waarover is geschreven in de Journal of Integrative Medicine (een betrouwbaar medisch vakblad) gaf echter aan dat transdermale toediening van magnesiumchloride op de armen en benen van mensen met fibromyalgie symptomen, zoals pijn, verminderde. De deelnemers werd gevraagd om gedurende een maand tweemaal per dag magnesiumchloride aan te brengen op hun armen en benen. Sommige mensen met fibromyalgie hebben te weinig magnesium in hun spiercellen. Het grootste deel van het aanwezige magnesium in het lichaam bevindt zich in spiercellen of in botten.

Magnesiumtekort is in verband gebracht met vele aandoeningen, waaronder:

 • Astma
 • Diabetes
 • Hypertensie
 • Hartziekte
 • Beroerte
 • Osteoporose
 • Pre-eclampsie
 • Eclampsie
 • Migraine
 • Ziekte van Alzheimer
 • Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD)

8 Mogelijke voordelen van magnesium olie

Magnesium olie wordt  online aangeprezen als een potentieel middel voor veel aandoeningen, zoals migraine en slapeloosheid. Daarnaast zou het ook voordelen kunnen hebben op de gezondheid van je haar en krullen. Het onderzoek naar magnesium olie is echter beperkt en er zijn verschillende meningen over het vermogen van het lichaam om het volledig door de huid te absorberen. Hieronder een opsomming van de mogelijke voordelen.

1. Verminder pijn

Een van de beste toepassingen van magnesiumolie is het verminderen van pijn. Zowel spier- als zenuwpijn kan het verhelpen: het is niet alleen een uitstekende spierverslapper, studies tonen ook aan dat magnesium helpt om NDMA, een chemische stof die pijn creëert, te kalmeren. Mensen die elke nacht krampen in de benen krijgen of rusteloze benen hebben en magnesium olie, aanbrengen op hun voeten, kuiten en dijen kunnen verlichting hiervan ervaren. Een andere toepassing is het lokaal aanbrengen van de olie, dit kan verlichting bieden voor plaatselijke rugpijn, peesontsteking en carpaal tunnelsyndroom.

2. Versterk tanden en botten

Magnesium is een belangrijke sleutel tot een succesvolle calciumopname, dus het is geen verrassing dat wanneer magnesium niveaus laag zijn, calcium ook niet wordt opgenomen. Het op regelmatige basis verhogen van je magnesiumgehalte helpt om sterke tanden en botten te krijgen en behouden.

3. Herstel spieren

Magnesium wordt al lange tijd door atleten en actieve sporters gebruikt om pijn te verlichten die gepaard gaat met spierpijn en inflammatie. Als je dus actief sport en vaak spierpijn of gespannen spieren hebt wordt het gebruik van magnesium olie aangeraden.

4. Beter slapen

De natuurlijke spierverslappende eigenschappen van magnesium maken deel uit van wat het zo’n geweldig slaaphulpmiddel maakt – gezien het vermogen om GABA-receptoren in de hersenen en het zenuwstelsel te ontspannen, maakt magnesiumolie het veel gemakkelijker om in slaap te vallen.

5. Verbeter huidproblemen

Magnesiumolie kan plaatselijk worden gebruikt om verschillende huidproblemen op te lossen, waaronder een vette huid en acne. Een onderzoek naar lipiden toonde aan dat magnesium verschillende vetten en oliën kan afbreken, waardoor de vettigheid van de huid wordt verminderd en sommige soorten acne worden geholpen. Magnesiumolie wordt door dermatologen zelfs gebruikt gebruikt om een ​​nog grotere verscheidenheid aan huidproblemen op te lossen, waaronder rosacea, seborrheic dermatitis, psoriasis en eczeem.

6. Verlichting van migraine

Magnesium is een effectieve algemene pijnstiller, maar mensen met migraine zullen blij zijn te horen dat het ook een specifiek effect heeft op migraine pijn. Studies hebben aangetoond dat regelmatige magnesiuminname de frequentie en intensiteit van migraine aanvallen kan verminderen. Het is aangetoond dat patiënten met migraine een lager intracellulair magnesiumgehalte hebben tijdens acute migraine-aanvallen.

7. Verminder de symptomen van PMS

Wanneer je deze tot de essentie terugbrengt, is het niet bepaald verrassend: aangezien magnesium kan helpen bij zowel pijn als stress, helpt het ook zeker PMS-patiënten. Een studie toonde aan dat 95 procent van de geteste vrouwen minder pijn in de borsten ervaarde en minder gewichtstoename had vóór hun menstruatie bij het innemen met magnesium.

8. Verlicht stress

We zouden tegenwoordig allemaal een beetje stressverlichting kunnen gebruiken, en experts beweren dat magnesium het antwoord kan zijn. Magnesium wordt in tijden van stress meestal via de urine uit het lichaam afgevoerd, en aangezien magnesium een ​​sleutel is tot het succes van veel belangrijke hormonale processen in het lichaam, is het altijd een goed idee om magnesium aan te vullen tijdens stressvolle tijden.

Mogelijke bijwerkingen en risico’s

Wanneer u ervoor kiest om een ​​nieuw voedingssupplement te gaan innemen, is het altijd een goed idee om eerst contact op te nemen met uw arts of zorgverlener. Maar bepaalde mensen moeten vooral letten op mogelijke bijwerkingen van magnesiumolie, waaronder mensen met een lage bloeddruk, mensen die medicatie gebruiken, mensen met een beperkte nierfunctie en mensen met een gevoelige huid.

Als je besluit om magnesiumolie te gebruiken, test het dan op een klein stukje huid om te zien of je een bijwerking hebt. Sommige mensen ervaren een prikkelend gevoel, dit is verder niet zorgwekkend.

Het is onduidelijk of lokale magnesiumolie dezelfde voordelen heeft als het nemen van orale magnesiumsupplementen of het eten van een dieet dat rijk is aan magnesium. Als u bang bent dat u een magnesiumtekort heeft, of als u gewoon meer van deze belangrijke voedingsstof in uw systeem wilt opnemen, bespreek dan uw zorgen met uw arts of voedingsdeskundige.

Het kan moeilijk zijn om de dosering nauwkeurig te bepalen bij het gebruik van plaatselijke magnesiumolie. Toch is het belangrijk om het niet te overdrijven. Te veel magnesium inslikken kan diarree, krampen en misselijkheid veroorzaken en zelfs een onregelmatige hartslag.